Æblekage med karamelsauce
Ingredienser:
- 500 g Belle de Boscop æbler (evt golden delicious) skrællet
- 50-75 mørk farin
- 1 tsk kanel
Dej:
- 75 g hvedemel
- 75 g grahamsmel (eller 150 g hvedemel i alt)
- 75 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1½ dl mælk
- 75 g smeltet smør
Karamelsauce:
- 90 g mørk farin
- 3/4 dl fløde13%
- 2 spsk mørk sirup
- 1 tsk kanel
Fløde
Fremgangsmåde:
Æblerne skæres i tern og blandes med farin og kanel og lægges i en smurt tærteform. Mel, sukker, bagepulver og salt blandes i en skål. Mælk og smeltet smør røres i melblandingen og dejen fordeles over æblerne. Bges midt i en 200 gr varm ovn i ca 25 min.
Ingredienserne til saucen koges sammen i ca 5 min uden låg.
Kagen serveres lun med lun karamelsauce og kold flødeskum – karamelsaucen er næsten lidt for meget! Kan sagtens spises uden.